Whats up guys, Giordano here,
Today we gonna talk about Chicken. Chicken, the most famous meat that humans like and eat, They are world wide source of eggs, something we will talk about the next days.Raw chicken may contain salmonella , the safe minimum cooking temperature i recommend is 74C to avoid this illness because of bacteria and parasites. However in Japan there are dishes with raw chicken .
Chicken may be cooked in many and delicious ways , today we will talk about the way of cooking chicken breasts on a marsala sauce. Lets get started!
Today we gonna talk about Chicken. Chicken, the most famous meat that humans like and eat, They are world wide source of eggs, something we will talk about the next days.Raw chicken may contain salmonella , the safe minimum cooking temperature i recommend is 74C to avoid this illness because of bacteria and parasites. However in Japan there are dishes with raw chicken .
Chicken may be cooked in many and delicious ways , today we will talk about the way of cooking chicken breasts on a marsala sauce. Lets get started!
Ingredients :
- 2 skin-on boneless chicken breasts
- 1 teaspoon salt and black pepper
- 3 tablespoons butter
- 2 tablespoons olive oil
- 5 mushrooms sliced
- 1 shallot (onion) minced
- 1 tablespoon of all-purpose flour
- 1 cup Marsala wine
- 2 cups chicken stock
- 2 tablespoons chopped fresh parsley
- 1 teaspoon cold butter
Preparation :
- Season chicken breasts all over with salt and pepper
- Melt the 1 1/2 tablespoons of butter and olive oil in a non stik pan over medium heat, Cook the chicken, skin side down, until browned, about 5 minutes. Turn them and cook until chicken almost ready about 5 minutes more.Transfer chicken breasts to a plate.
- Melt the rest 1 1/2 tablespoons of butter in the same pan. Saute the mushrooms with a pinch of salt and pepper until mushrooms are golden (5-7 minutes). Add minced shallot, cook and stir until softened. Sprinkle flour all over the top, stir and cook until the bitterness of flour cooks off, 3-4 minutes.
- Pour wine into the pan and bring to a boil. Cook until wine gets reduced and sauce gets thicker. Add chicken stock bring to a simmer and cook until reduced,3-5 minutes more,
- Return chicken breasts to the pan, reduce heat to low and cook chicken, turning once until no longer pink in the center of the chicken and juices run clear, about 10 minutes
- Stir parsley and one tablespoon of cold butter into the sauce, stirring constantl, until sauce is shiny and butter melted. Transfer chicken to a plate and spoon mushrooms and sauce to the top.
So guys, this is an amazing way to cook a chicken to amaze everyone who will try it. Thats all folks , leave a like or a comment if you liked , goodbye until next time !
Καλημέρα αλάνια , Giordano εδώ,
Σήμερα θα μιλήσουμε για το κοτόπουλο. Το κοτόπουλο είναι ίσως το πιο διάσημο κρέας γιατί όλοι μας το λατρεούμε. Είναι η πιο διάσημη πηγή αυγών, για κάτι που θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες. Το ωμό κοτόπουλο περιέχει σαλμονέλα, η ασφαλής θερμοκρασία που πρέπει να είναι το κοτόπουλο για να μην υπάρχει η σαλμονέλα είναι 74 C, για να αποφευχθούν οι αρρώστιες λόγου των βακτηρίων και των παρασίτων. Ωστόσο στην Ιαπωνία υπάρχουν πιάτα με ομώ κοτόπουλο.
Το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με απίστευτους τρόπους, εμείς όμως σήμερα θα το μαγειρέψουμε με σάλτσα κρασιού μαρσάλα. Ας αρχίσουμε λοιπόν!
Υλικά :
- 2 στήθη φιλέτα κοτόπουλο με την πέτσα τους
- 1 κγ αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 3 κσ βούτυρο
- 2κσ ελαιόλαδο
- 5 μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα κρασί μαρσάλα
- 2 κούπες ζωμό κότας
- 2 κσ ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 κγ κρύο βούτυρο
Εκτέλεση :
- Αλατοπιπερόστε τα στήθη μας καλά
- Λιώστε την 1 1/2 κσ βούτυρο και ρίξτε το με το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο πρώτα με την μεριά της πέτσα προς τα κάτω μέχρι να πάρει χρώμα και απο τις δύο μεριές για περίπου 5 λεπτά την μεριά μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο, βγάλτε το από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.
- Λιώστε το υπόλοιπο 1 1/2 κσ βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Σωτάρετε τα μανιτάρια με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι μέχρι να χρυσαφίσουν(5-7 λεπτά). Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να φύγει η αλευρίλα για 3-4 λεπτά.
- Βάλτε το κρασί μέσα στο τηγάνι και βράστε μέχρι να μειωθεί και η σάλτσα μας να πήξει. Προσθέστε τον ζωμό κότας και σιγοβράστε για 3-5 λεπτά.
- Βάλτα τα στήθη μας στο τηγάνι, χαμηλώστε την φωτιά και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά.
- Ρίξτε τον μαιντανό και το κρύο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να χρυσαφίσει και να λιώσει το βούτυρο. Βάλτα το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι απο πάνω ρίξτε την σάλτσα και τα μανιτάρια.
No comments:
Post a Comment